Ruse boli briga za sankcije: Kreću u revoluciju evropskog sporta zajedno sa još četiri države
FOTO: EPA

Imaju ozbiljne planove

Ruse boli briga za sankcije: Kreću u revoluciju evropskog sporta zajedno sa još četiri države

H. Zilić
Teme:

Rusi su pod sankcijama u svijetu sporta, kao i Bjelorusija zbog ratnih zbivanja i invazije na Ukrajinu.

Ipak, Rusi su skontali plan kako da sport drže u životu.

Krajem marta bit će održane "ruske igre", na kojim će sudjelovati pet zemalja, a to su: Rusija, Bjelorusija, Tadžikistan, Kazahstan i Armenija.

U pitanju će biti Zimske paroalimpijske igre koje će se održati u Hanti Mansisku, a ujedno će biti i proba za ideju koju imaju Rusi.

Također žele da svake godine budu igre između pomenutih država u svim sportovima, a spominje se čak i osnivanje fudbalske lige ili nekog kup takmičenja za klubove iz pomenutih država.

Naravno sve bi se odvijalo dok traju sankcije za Rusiju i Bjelorusiju, a Rusi vjeruju da bi to u budućnosti imalo veliki značaj za razvoj sporta u istočnom dijelu Evrope.

Čini se da Rusi spremaju neku novu revoluciju u sportu.

Top Komentari

Prazina
Svakog ko se pojavi na igrama isključiti iz evropskih saveza. Zaprijetiti, pa da vidiš hoće li recimo Kazahstan da nastupi? Ovi ostali su bitni kao prevod u filmovima za odrasle
5 0
DamirT
Bitne zemlje u svijetu sporta.Sve velesile
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi