Rusiji zabranjeno da koristi ime, zastavu i himnu na dva ciklusa Olimpijskih igara i na SP u Kataru

Sada i zvanično

Rusiji zabranjeno da koristi ime, zastavu i himnu na dva ciklusa Olimpijskih igara i na SP u Kataru

Edmir Škorić

Tokom naredna dva ciklusa Olimpijskih igara Rusija ne može da koristi ime, zastavu i himnu.

Osim što će biti "bezimena" na Ljetnim i Zimskim igrama, Rusija nema pravo korištenja zasave, imena i himne i tokom Svjetskog prvenstva u Kataru.

Uložena je žalba Rusa na odluku, no u četvrtak je sud u Lausanni donio konačnu presudu.

Sud za sportsku arbitražu je takođe onemogućio Rusiji da organizuje sportska takmičenja u naredne dvije godine. Svi ruski sportisti mogu učestvovati na velikim takmičenjima, ali pod zastavom nezavisnih sportista.

Podsjećamo da je sve krenulo od optužbi da su ruske državne vlasti izmijenile bazu podataka u laboratorijama, koja je sadržala uzroke antidoping kontrole ruskih sportista prije nego su oni dospjeli do Antidoping agencije.

Top Komentari

velezovac
Pa nam opet smanjite isporuku gasa za 50%... A tek cemo vas kaznit za onu ukradenu ikonu...
5 0
zvjezdan10
Pa ne kontam zar nije logičnije da ih skroz suspenduju nego ovu sprdačinu i komediju što prave
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi