Ryan Howard dobio 190 miliona dolara

Alex, Derek, Joe i Albert mu sada gledaju u leđa

Ryan Howard dobio 190 miliona dolara

Ryan Howard je potpisao novi petogodišnji ugovor sa Philadelphia Philliesima vrijedan 125 miliona dolara i tako se svrstao u red najskupljih igrača lige.

Iako je do prije samo dvije godine bio igrač na kojeg Philliesi nisu gledali kao nezamjenljivog to se promijenilo. U posljednje dvije sezone ostvario je 96 home-runova i to je bilo presudno da se uprava viceprvaka lige odluči da ga promoviše u najskupljeg igrača kluba.

Prije njega jučer, samo je Alex Rodriguez potpisao ugovor prema kojem će zarađivati 25 miliona dolara godišnje. Prije njega nijedan igrač Philliesa nikada nije dobio više od 85 miliona dolara. 85 miliona je ugovor ljetos potpisao Chase Utley, a sada je Howard prvi na platnoj listi Philliesa.

Howard je već imao petogodišnji ugovor, a sa sadašnjim će ostati deset godina u klubu. U deset godina će zaraditi 190.5 miliona dolara. Od četiri najplaćenija igrača MLB-a, A-Rod, Derek Jeter, Joe Morneau, Albert Pujols, niko nema ugovor vrijedan Ryanovog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.