Sa Centrotoursom na Svjetsko prvenstvo u Katar

Ponuda Centrotoursa

Sa Centrotoursom na Svjetsko prvenstvo u Katar

SportSport.ba

Kompanija Centrotours organizuje putovanje na Svjetsko prvenstvo u rukometu koje se održava u Kataru 2015. godine. Centrotours vam za ovo putovanje nudi dva aranžmana.

DUBAI + QATAR!

10 dana/AVION

15.1.-24.1.2015.

PROGRAM PUTOVANJA

1. i 2. DAN, 15. i 16.1.2015. (ČETVRTAK I PETAK), SARAJEVO – ISTANBUL – DOHA

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 19.30h. Let TK 1026 na relaciji Sarajevo-Istanbul u 20.40h sa dolaskom u 23.30h Slijedi presjedanje na let TK782 za Dohu u 00.30h. Po dolasku u Dohu u 05.35h slijedi transfer do hotela. Noćenje. Nakon kasnog doručka slobodno vrijeme do polaska na utakmicu Bosna i Hercegovina – Iran. Nakon utakmice povratak u hotel. Slobodno vrijeme.

3-10. DAN, 17-24.1.2015. (SUBOTA - SUBOTA), DOHA

Boravak u hotelu po izboru u Dohi na bazi noćenje sa doručkom. Tokom boravka agencija obezbjeđuje transfere na relaciji hotel – dvorana – hotel i ulaznice za utakmice Austrija - Bosna i Hercegovina 17.1, Bosna i Hercegovina – Makedonija 19.1, Bosna i Hercegovina – Tunis 21.1, i Hrvatska – Bosna i Hercegovina 23.1.2014.g.

Fakultativno biće organizovani izleti: Doha City tour, Desert Safari, Krstarenje, Izet u Sjeverni Qatar, dvodnevni izlet u Ujedinjene Arapske Emirate...

Check out iz hotela u subotu 24.1.2014.g. u 04.00h. Slijedi transfer do aerodroma i let TK783 za Istanbul u 06.50h sa dolaskom u Istanbul u 10.35h. Po dolasku na aerodrom slijedi transfer do grada i slodno vrijeme za razgledanje i shopping. U 15.45h slijedi transfer do aerodroma i let TK1025 za Sarajevo u 18.55h, sa dolaskom u Sarajevo u 19.45h. Kraj putovanja.

CIJENA: 2.199,00 KM (hotel 3*)

2.399,00 KM (hotel 4*)

QATAR 2015!

10 dana/AVION

15.1.-24.1.2015.

1. DAN, 15.1.2015. (ČETVRTAK), SARAJEVO – ISTANBUL

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 08.00h. Let TK 1022 na relaciji Sarajevo-Istanbul u 09.25h sa dolaskom u 12.15h. Po dolasku u Istanbul slijedi transfer autobusom do centra grada na trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i razgledanje grada, a zatim povratak na aerodrom i let za Dubai u 20.05h. 

2. DAN, 16.1.2015. (PETAK), ISTANBUL - DUBAI

Po dolasku u Dubai u 02.35h slijedi transfer do hotela. Noćenje. Nakon kasnog doručka slijedi opcionalni obilazak grada. Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom u muzej Dubaija koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Slijedi vožnja brodićem „abra“ u drugi dio grada, gdje se mogu otkriti neponovljivi mirisi, boje i okusi raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila te posjeta najvećem bazaru zlata na svijetu. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput Atlantis The Palm (pauza za fotografiranje). Nastavak vožnje kroz novu marinu do najšire ulice Šejh Zejd i kroz novi Dubai do najviše građevine na svijetu, Burj Khalife (828 m, mogućnost posjete uz doplatu). Razgledanje završavamo posjetom najvećem shopping centru Dubai Mall. Prije povratka u hotel, slobodno vrijeme za promatranje magičnih fontana. Poslijepodne slobodno za vlastite aktivnosti. Moguć odlazak na organiziranu večeru (uz doplatu) u neki od tradicionalnih restorana. Noćenje.

3. DAN, 17.1.2015. (SUBOTA), DUBAI

Doručak. Nakon doručka predlažemo Vam fakultativni odlazak u Burdž el Arab, jedini hotel na svijetu kategoriziran sa 7*! Iz ovog hotela izgrađenog u obliku jedra pruža se nezaboravan pogled ostrvo Palm Džumeira na kojem se nalaze najluksuzniji hoteli i više od 4000 vila čiji su vlasnici neke od najpoznatijih osoba današnjice! Poslijepodne fakultativno u Sharjah, treći po veličini grad u Arapskim Emiratima, historijski gledajući jedan od najbogatijih gradova u regiji, administrativno-poslovni centar Emirata Sharjah, udaljen samo 15-tak kilometara od Dubaija, poznat po Al Qasbi s „Eye of the Emirates“ – ogromnim točkom koji nudi prelijep panoramski pogled i na obližnji Dubai. Nakon posjete slobodno vrijeme za shopping! Iskoristite posebne rasprodaje i fantastične popuste koje imate samo tokom Dubai Shopping Festa koji se ove godine održava u mjesecu januaru! Noćenje.

4. DAN, 18.1.2015. (NEDJELJA), DUBAI – ABU DHABI – DUBAI

Nakon doručka slijedi fakultativni (uz doplatu) odlazak na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, „Manhattan“ Bliskog Istoka. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, administrativni centar zemlje i sjedište naftne industrije. Dvosatna vožnja pustinjskim krajolikom. Grad odlikuje mnoštvo modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Vožnja kroz Saadiyat Island, ostrvo koje će za nekoliko godina postati svjetsko središte kulture i umjetnosti s najvećom koncentracijom muzeja u ovome dijelu svijeta. Obilazak džamije šejha Zejda, jedne od najvećih džamija na svijetu, remek djelo neoislamske arhitekture, luke Džebel Ali i palate el Husn. Slijedi odlazak do shopping centra u marini radi ručka (fakultativno) i shoppinga. Ljubiteljima automobila preporučujemo posjetiti „Ferrari World“, najveći zatvoreni tematski park na svijetu, gdje se na 86.000 m2 nalazi dvadesetak atrakcija za ovisnike o adrenalinu. Povratak u Dubai. Noćenje.

5. DAN, 19.1.2015. (PONEDJELJAK), DUBAI – DOHA

Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Let za Dohu u 11.00h sa dolaskom u 11.00h po lokalnom vremenu. Slijedi transfer do hotela. Smještaj. Nakon kraćeg odmora slijedi odlazak na utakmicu Bosna i Hercegovina – Makedonija. Nakon utakmice povratak u hotel. Noćenje.

6-10. DAN, 20-24.1.2015. (UTORAK - SUBOTA), DOHA

Boravak u hotelu u Dohi na bazi noćenje sa doručkom. Tokom boravka agencija obezbjeđuje transfere na relaciji hotel – dvorana – hotel i ulaznice za utakmice Bosna i Hercegovina – Tunis 21.1, i Hrvatska – Bosna i Hercegovina 23.1.2014.g. Fakultativno biće organizovani izleti: Doha City tour, Desert Safari, Krstarenje, Izet u Sjeverni Qatar, Check out iz hotela u subotu 24.1.2014.g. u 04.00h. Slijedi transfer do aerodroma i let TK783 za Istanbul u 06.50h sa dolaskom u Istanbul u 10.35h. Po dolasku na aerodrom slijedi transfer do grada i slobodno vrijeme za razgledanje i shopping. U 15.45h slijedi transfer do aerodroma i let TK1025 za Sarajevo u 18.55h sa dolaskom u Sarajevo u 19.45h. Kraj putovanja.

CIJENA: 2.755,00 KM

U cijenu je uključeno:

- Avio prijevoz na relaciji Sarajevo –Istanbul – Dubai – Doha – Istanbul – Sarajevo,

- 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u Dubaiju,

- 6 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u Dohi,

- Bus transferi na relaciji aerodrom u Istanbulu – grad – aerodrom u Istanbulu,

- Svi bus transferi na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom i hotel – utakmica – hotel,

- Ulaznice za 3 utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine,

- Usluge vodiča tokom putovanja kao i tokom realizacije fakultativnih izleta

U cijenu nije uključeno:

- Aerodromske takse cca 465,00 KM (promjenjive do datuma izdavanja avio karte),

- Viza za Qatar (25,00 KM),

- Viza za Ujedinjene Arapske Emirate (140,00 KM). VAŽNO: Putnici sa vizom ili pečatom Izraela u pasošu ne mogu

putovati. Predlažemo ishođenje novog pasoša.

- Fakultativni (neobavezni) izleti u UAE i Qataru

VAŽNO: Satnice utakmica još uvijek nisu određene, pa je moguće da će program boravka u Qataru biti djelomično izmijenjen kako bi bio usklađen s terminima odigravanja utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.