Šahovska borba za Balkan

U Sarajevu počeo turnir

Šahovska borba za Balkan

U organizaciji Šahovske unije BiH i ŠK Bosna u Domu oružanih snaga u Sarajevu je počeo «Balkan Grand Prix - Međunarodni šahovski turnir „BH Telecom 2009“. Ovo je prvi u seriji pet turnira koji se boduju za pojedinačni šampionat Balkana.

Turnir je otvorio predsjednik Univerzitetskog sportskog društva Bosna Nijaz Skenderagić, a učestvuje 96 učesnika, među kojim je 12 velemajstora, 12 internacionalnih majstora i 8 majstora FIDE.

Prve startne pozicije drže Valentin Jotov (Bugarska), Nikola Sedlak, Bojan Vučković (Srbija), Boris Čatalbašev (Bugarska) i Dragiša Blagojević (Crna Gora).

Direktor turnira je Nedim Lalić, glavni sudija Milivoje Šušić, a predsjednik TO Emin Kemira.
Glavna nagrada iznosi 2.500 eura, a za čak 43 najuspješnija učesnika predviđene su novčane nagrade.
Turnir se završava 18. maja nakon devet odigranih kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.