Šahovski turnir u spomen na Haseta

Šahovski turnir u spomen na Haseta

U znak sjećanja na legendu bosanskohercegovačkog fudbala Asima Ferhatovića u hotelu "Saraj" će se 22. marta, sa početkom u 10:00 sati, održati 22. memorijalni šahovski turnir "Jedan je Hase".

Na tradicionalnom turniru, koji se održava pod   pokroviteljstvom Opštine Stari grad i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo,  očekuje se učešće više od 100 takmičara i takmičarki, zaključno s titulom majstorskog kandidata.

Igrat će se odvojeni turniri u seniorskoj, ženskoj i kadetskoj konkurenciji, a titule najboljih brane Adnan Bandić, Nermina Malokas i Fahridin Halilović.  Tehnički organizator turnira "Jedan je Hase" je ŠK Stari grad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.