Said Fazlagić izabran za generalnog sekretara OKBiH
Fazlagić na Olimpijadi u Sočiju

Održana 25. sjednica Izvršnog komiteta OKBiH

Said Fazlagić izabran za generalnog sekretara OKBiH

M. Skaka

Izvršni komitet Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine je na svojoj 25. sjednici , jednoglasno izabrao mr.sci  Saida Fazlagića za novog generalnog sekretara Olimpijskog komiteta BiH.

Said Fazlagić je u toku predhodnih pet godina obavljao poslove generalnog sekretara u kapacitetu vršioca dužnosti, a u svojoj profesionalnoj karijeri u Olimpijskom komitetu BiH obavljao je i dužnost direktora za sport, međunarodne odnose i projekte.

Fazlagić je inače magistar ekonomike i prof. engleskog jezika, a u svojoj profesionalnoj fudbalskoj karijeri nastupao je za FK Sarajevo, FK Željezničar, MLS D.C United kao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Trenutno je član EYOF komisije Evropskog olimpijskog komiteta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.