Saintsi bez problema s Panthersima

Saintsi slavili na gostovanju

Saintsi bez problema s Panthersima

M. Šljivak

New Orleans Saintsi stigli su do četvrte pobjede u NFL sezoni. Oni su sinoć kao gosti savladali Carolina Pantherse rezultatom 28:10.

Nakon što je prva četvrtina završena bez pogodaka u drugoj su Saintsi potpuno dominirali. Mark i Jimmy Graham su postigli po touchdown, a Shayne Graham je siguran bio u dodatnim poenima za vodstvo tima iz New Orleansa od 14:0 na poluvremenu.

Cam Newton je touchdownom početkom treće dionice smanjio prednosti Saintsa, ali Drew Brees je trčanjem od jednog jarda uspio ponovo da podigne prednost Saintsa nakon tri četvrtine (21:7).

Bez većih problema su Saintsi dodatno povećali prednost u posljednjoj dionici za konačnih 28:10.

Drew Brees je imao 24 kompletirana dodavanja za 297 jardi i jedan touchdown, dok je sjajan bio i Mark Ingram koji je postigao dva touchdowna, a u 30 nošenja je osvojio 100 jardi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.