Samo nebo je granica: 140 miliona dolara za šest godina
Foto: EPA

Andrew Luck najplaćeniji igrač američkog fudbala

Samo nebo je granica: 140 miliona dolara za šest godina

A. Beganović

Igrač američkog fudbala Andrew Luck potpisavši novi šestogodišnji ugovor sa Indianapolis Coltsima postao je najplaćeniji igrač u historiji američkog fudbala.

Ovaj sjajni quarterback stavio je paraf na šestogodišnji ugovor vrijedan 140 miliona eura što znači da će godišnje zarađivati 23.3 miliona dolara.

"Oduševljan sam i uzbuđen", kratko je nakon što je stavio potpis na ugovor izjavio Luck.

Podsjetimo, Coltsi su Lucka izabrali kao prvog "picka" na NFL draftu 2012. godine i u njemu su vidjeli pravu zamjenu za Peytona Manninga koji je bio njihov vođa do 2011. godine.

U sve tri godine otkako ih na terenu predvodi Luck uspjeli su izboriti doigravanje, no niti jednom se nisu uspjeli plasirati na Super Bowl, a zbog povrede je propustio veći dio prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi