Šampioni u našem glavnom gradu

Međunarodni vaterpolo turnir

Šampioni u našem glavnom gradu

Adnan Beganović

Povodom Međunarodnog vaterpolo turnira „Sarajevo Champion Challenge 2009“ koji se održava od 25. do 27. septembra danas je održana press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili iz Organizacionog odbora turnira.

"Na turniru će učestvovati evropski šampioni, a učešće su najavile tri ekipe iz Hrvatske i tri iz Crne Gore", rekao je glasnogovornik Olimpijskog bazena Sarajevo Nurko Čaušević.

Naglasio je da se radi o renomiranim vaterpolo klubovima koji dominiraju na svjetskoj vaterpolo sceni.

"Turnir je organiziran radi promocije vaterpolo sporta u gradu Sarajevu i u BiH. Očekujemo da će ovo biti jedan veliki sportski spektakl, ako ne i najznačajniji događaj u BiH", dodao je Čaušević.

Ova sportska manifestacija se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Sarajeva Alije Behmena.

Suorganizator ovog bez sumnje velikog sportskog događaja je Vaterpolo klub Bosna, a predsjednik Studenata Nedžad Saračević na današnjoj press konferenciji je istakao:

“Prisustvo velikog broja novinara govori da je turnir pobudio veliko zanimanje sportske javnosti u našem glavnom gradu. Želimo probuditi sportsku javnost ali i državne institucije za nazovimo “male sportove” u kojima se može mnogo napraviti uz relativno mala ulaganja. Također imamo želju da ovaj turnir uđe u zvanični kalendar evropske vaterpolo federacije i sve ćemo uraditi da to i ostvarimo. Ispred VK Bosna mogu obećati da će turnir biti kvalitetno organizovan te da će svi oni koji posjete Olimpijski bazen tokom trajanja istog uživati u ovoj sportskoj manifestaciji.”.

Na turniru će učestvovati “krema” evropskog, a samim tim i svjetskog vaterpola (Mladost Zagreb – sedmorostruki evropski prvak, Jadran Herceg Novi – vicešampion Evrope 2004. godine, Jadran Split – dvostruki evropski šampion, Jug Dubrovnik – trostruki evropski šampion, Primorac Kotor – aktuelni evropski šampion i Vaterplo akademija Cattaro).

Momčadi će biti podijeljene u dvije grupe, a utakmice u grupnim fazama na rasporedu su u petak i subotu, dok će se u nedelju igrati za poredak.

U grupi A igrat će Primorac, Jadran Split i Jug, dok će u grupi B snage odmjeriti Mladost, Cattaro i Jadran Herceg Novi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije