Sanela Redžić četvrta na Paraolimpijadi

Odličan nastup naše Paraolimpijke

Sanela Redžić četvrta na Paraolimpijadi

Predstavnica Bosne i Hercegovine na Paraolimpijskim igrama u Londonu, osvojila je sjajno četvrto mjesto u disciplini bacanja kugle za žene u kategoriji F42/44.

Sanela je od ukupno šest bacanja imala pet uspješnih, a već u svom prvom bacanju je ostvarila svoj novi rekord, 8.64 metara. Ostala bacanja su bila ispod ličnog rekorda, a u trećem bacanju je Redžić napravila prestup.

 

Naša kuglašica je u kategoriji F42, gdje su još bile i takmičarke iz Hrvatske, Jelena Vuković, iz Samoe, Leitu Viliamu osvojila prvo mjesto sa ostvarenim rezultatom od 8.64 te ukupno osvojenih 809 bodova iz prvog bacanja.

 

Prvo mjeto ukupno je pripalo Kineskinji Juan Yao, koja je postavila novi svjetski rekord od 13,5 m, a drugoplasirana je bila njena sunarodnjakinja Yue Yang sa rezultatom 12,22 metara. Treća pozicija je pripala Njemici Michaeli Floeth koja je zabilježila svoj najbolji rezultat sezone od 12,21 metara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.