Sarajevo 8. decembra dobiva domaćinstvo EYOF?

Sarajevo 8. decembra dobiva domaćinstvo EYOF?

Teme:

Zvanična odluka o gradu kandidatu Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) 2017. godine bit će donesena 8. decembra ove godine u izraelskom gradu Eilat.

Bosanskohercegovački gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo jedini su kandidati za domaćinstvo EYOF-a 2017., nakon što je rukovodstvo protukandidata, turskog Grada Kaiserija, povuklo svoju kadidaturu.

Sarajevo i Istočno Sarajevo dijeli tačno 60 dana do historijskog momenta kada će Bosna i Hercegovina s gradovima kandidatima po drugi put u svojoj historiji organizirati olimpijsko takmičenje, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Na EYOF-u učestvuje najmanje 1.500 sportista iz 49 zemalja Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.