Sarajevo Peace Tournament ‘11

Sarajevo Peace Tournament ‘11

M. Skaka

Iz Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo najavljeno je održavanje Prvog međureligijskog taekwondo susreta “Sarajevo Peace Tournament ‘11”.

Na ovom pozivnom takmičenju će učestvovati klubovi koji dolaze iz zemalja koje predstavljaju kolijevke određenih religijskih pravaca i uvjerenja! Planirano je učešće ekipa iz Izraela, Turske i Grčke, te Njemačke, Italije, Francuske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Svaki klub na takmičenju će predstavljao jednu određenu vjersku zajednicu, a svojim prisustvom kao i kratkim obraćanjem, takmičenje će uveličati i predstavnici vjerskih zajednica u Bosni i Hercegovini!

Takmičenje će se održati u Olimpijskoj dvorani “Ramiz Salčin” Na Mojmilu.
Satnica: Subota 18. 06. 2011. godine

17.00 – 17.15 svečano otvaranje prvenstva
17.30 – 20.00 polufinalne i finalne borbe te dodjela priznanja

Prvenstvo će otvoriti predstavnici općine Novi Grad Sarajevo, a svojim prisustvom će manifestaciju uveličati i predstavnici vjerskih zajednica u BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.