Sat u Moskvi počeo odbrojavati vrijeme do Olimpijade

Odbrojavanje do Olimpijskih igara u Sočiju

Sat u Moskvi počeo odbrojavati vrijeme do Olimpijade

A. Haznadarević

Sat koji je postavljan na trgu u Moskvi počeo je odbrojavati  dane do početka zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju. 

Do početka jednog od najvećih sportskih događaja ostalo je tačno godinu dana, a sat će mjeriti i vrijeme do početka paraolimpijskih zimskih igara koje će započeti u Sočiju mjesec dana kasnije.

 

Sat, koji je visok skoro šest metara, širok 2,2 metra i težak 7,8 tona, izradio je švicarski proizvođač Omega, partner Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), prenosi STA.

 

Postavljen je na kupolu podzemnog tržnog centra Okhotni Ryad. Slični satovi postavljeni su i u Sočiju, Nižnjem Novgorodu, Rostovu, Jekaterinburgu, Novosibirsku, Kabarovsku i Pjatigorsku. 

 

U Sočiju će danas predsjednik MOK-a Jacques Rogge podijeliti pozivnice predstavnicima ZOI 2014 i predstavnicima olimpijskih komiteta Kanade, Brazila, Južne Koreje i Rusije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.