Savić: Možemo još bolje

Vaterpolo reprezentacija Srbije potopila Grčku

Savić: Možemo još bolje

D. Vejo

U prvom polufinalnom meču evropskog prvenstva u vaterpolu, Srbija je bila bolja od reprezentacije Grčke rezultatom 13:7.

Na krilima Filipa Filipovića i Duška Pijetlovića, uspješno je Srbija prešla pretposljednja prepreku ka ostvarenju cilja, a to je zlato. Pritisak svjetskog prvaka nisu mogle da prate mnoge reprezentacija pa tako ni Grci.

“Grci su sjajno igrali sa igračem više, to nas je malo dekocentrisalo, ali uspjeli smo da se snađemo tako da oni nisu mogli da prate naš ritam, jer su već u drugoj četvrtini počeli da prave leteće izmjene”, rekao je Filipović.

S tim se složio i kapiten reprezentacije Srbije.

“Agresivnost u plivanju i kontaktu prevagnula je na našu stranu, znali smo da Grci neće moći da izdrže takav tempo”, dodao je Gocić.

Centar reprezentacije Srbije, zahvalio se publici i dao svoje mišljenje o sutrašnjem polufinalnom meču.

“Veliko hvala publici. Predivno je igrati u ovakvom ambijentu, pred 10, 11 hiljada ljudi. Za sutrašnji meč dajem blagu prednost Crnoj Gori, jer ako odigraju sjajno u odbrani, Mađari neće moći da im se suprostave, ali opet mi gledamo sebe i našu igru”, ističe Pijetlović.

Prema riječima selektora Srbije Savića, ovo je zasluženo finale, ali ipak poziva na oprez, jer još nije sve gotovo.

“Iz ove utakmice moramo da izvučemo neke pouke, i da se okrenemo ka finalu. Možemo mi i bolje da igramo, ali uvijek se treba čuvati kontraefekata”, kaže on.

Drugi polufinalni meč igra se sutra, između Mađarske i Crne Gore, dok je finale zakazano za subotu od 17.45 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi