Sedam nogometaša amatera će dobiti priliku da igra protiv Neymara

Red Bull Neymar Jr's Five

Sedam nogometaša amatera će dobiti priliku da igra protiv Neymara

E. Čaušević

Ovogodišnje svjetsko finale takmičenja Red Bull Neymar Jr's Five u uličnom nogometu pet na pet moralo je biti otkazano, ali sedam vještih igrača će i dalje imati šansu da igraju protiv napadača PSG-a i njegovog tima u prijateljskoj utakmici na tajnoj lokaciji u decembru.

Kako bi učestvovali i došli u priliku da budu na terensu sa brazilskom zvijezdom, igrači moraju do 30. septembra pokazati svoje vještine u videu trajanja do 60 sekundi, kojeg će objaviti na svojim Instagram kanalima uz korištenje hashtaga #outplaythemall, tagiranje kanala @redbullneymarjrsfive i navođenje zemlje odakle dolaze. Šestoricu najboljih odabraće žiri, dok će sedmi dobiti direktnu pozivnicu od samog Neymara.

Neymar je trenutno u Lisabonu gdje je fantastičnim nastupom pomogao svom PSG-u da izbori plasman u polufinale Lige prvaka prvi put u zadnjih 25 godina. Iz Lisabona je odgovorio na pitanja vezana za projekt Red Bull Neymar Jr's Five.

„Mislim da nas je sve ovo natjeralo da preispitujemo svoje vrijednosti. Zaista sam bio tužan zbog otkazivanja ovogodišnjeg izdanja, ali vrlo sam sretan što smo uspjeli pružiti alternativu svim nogometnim navijačima na svijetu. Bit će jako dobro“, prokomentarisao je Brazilac odluku da se navijačima i igračima širom svijeta omogući da igraju protiv njega i u 2020. godini.

Pojasnio je da će prilikom dodjele pozivnice sedmom igraču u ekipi ključna biti inspiracija koju aplikanti pokažu u videu. „Volim da me inspirišu videozapisi učesnika. Videozapisi su uvijek vrlo kreativni. Ono što bih želio pronaći je nadahnuće.“

S obzirom na to da će se igrači iz različitih dijelova svijeta sresti po prvi put, Neymaru je postavljeno i pitanje kako će stranci postati tim u jako kratkom vremenu.

„Nogomet je magija. Ponekad ljudi koji se nikad ranije nisu vidjeli postanu najbolji prijatelji na prvi pogled. Doživio sam do u profesionalnim okolnostima, tako da je moguće i u igri pet na pet“, odgovorio je brazilski nogometni mađioničar i dodao da se veoma raduje susretu sa pobjedinicima.

„Uvijek su tako strastveni. Jako mi se sviđa timski duh i njihova motivacija da zajedno savladaju izazove. Upravo o tome se i radi u Red Bull Neymar Jr's Five takmičenju.“

Kada je u pitanju njegov tim za prijateljsku utakmicu pet na pet, Brazilac je otkrio i da je ostvario prve kontakte, a da će nakon završnice Lige prvaka intenzivirati pregovore, te je najavio mogućnost velikog iznenađenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti