Sedam sportista dopingovano

Sedam sportista dopingovano

Međunarodni olimpijski komitet potvrdio je jučer da je još sedam sportista bilo pozitivno na antidoping testovima sprovedenim na proteklim Olimpijskim igrama u Pekingu.

Olimpijski komitet Bahreina otkrio je da je Rašid Ramzi, olimpijski prvak u atletici u disciplini 1500 metara, jedan od sedmoro sportista koji su koristili nedozvoljena sredstva.

Osvajač srebrene medalje u biciklizmu, u drumskoj utrci, Italijan David Rebelin je drugi sa pomenutog spiska, dok je njegov kolega Nijemac Stefan Schumacher  također bio pozitivan, a već je kažnjen dvogodišnjom suspenzijom jer je otkriveno da je bio dopingovan i na prošlogodišenjem "Tour de Franceu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.