Novi šok u svijetu sporta: Svjetski prvak preminuo u 29. godini

Potvrđena tužna vijest

Novi šok u svijetu sporta: Svjetski prvak preminuo u 29. godini

S. Mlaćo

Svijeta sporta je u šoku. Nakon što je u 47. godini preminuo košarkaški trener Dejan Milojević, sada stiže nova tužna vijest.

Preminuo je 29-godišnji Shawn Barber, svjetski prvak iz 2015. godine u skoku sa motkom.

Njegov agent Pau Doyle je potvrdio ovu vijest, i naveo da je Doyle bio odličan sportaš i čovjek velikog srca.

"Tragično je izgubiti tako dobru osobu u tako mladoj dobi", rekao je Doyle.

Brojni mediji u SAD-u su prenijeli ovu vijest, a navodi se da je Barber preminuo od medicinskih komplikacija, no nije poznato o čemu se detaljno radi. Niko i ne želi o tome puno govoriti.

Oglasi

Barber je prije deset godina u Pekingu preskočio 5,90 metara i uzeo je zlato. Bio je to veliki uspjeh za njega i najavljivala se izuzetno bogata karijera.

Bio je i kanadski rekorder u skoku s motkom, ali sada je svemu došao kraj, te se mnogi opraštaju od njegova preko društvenih mreža.

Barber nije kriio da je imao problema sa zdravljem.

"Bavio sam se nekim ličnim pitanjima, povredama, porodicom, te je još uvijek mnogo stvari koje sam morao procijeniti", rekao je on 2020. godine.

Posebno zanimljivo jeste da je on 2017. godine objavio da je gay i da je ponosan na to.

"Život su usponi i padovi, skok sa motkom je uspon i pad, a ja sam samo za vožnju. Uživam u svakoj minuti", rekao je on tada.

Preminuo je u svojoj kući u Texasu, a rođen je u Novom Meksiku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi