Simposar premašio očekivanja

Danas predaju Beusan, Bajrakterević i Spahija

Simposar premašio očekivanja

Jučer je u sarajevskom hotelu Evropa počeo drugi sportski simpozij Simposar, koji ove godine nosi simboličan naziv "Svijet voli pobjednike".

Prvi dan Simposara bio je veoma aktivan i više nego uspješan, te je naišao na odlične kritike kod sportske javnosti. Uvodnu riječ je imao direktor Simposara Sabahudin Topalbečirević, a sportski simpozij zvanično je otvorio premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.

Prvi predavač bio je nekadašnji rukometaš banjalučkog Borca Nebojša Popović, koji je svoje izlaganja posvetio "rukometnom/teniskom laktu". Nakon njega, predavanje se nastavilo u medicinskom pravcu, kada je riječ uzeo dr. Ismet Gavrankapetanović, čija je tema izglanja bila povrede u sportu.

Najviše pažnje prvog dana Simposara privukao je selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac, koji je pričao o razvoju fudbala na ovim prostorima.

"Moram priznati da sam jako, jako umoran. Sve ovo me iscrpilo, ali mi daje snagu kada vidim da Simposar nailazi na pogodno tlo", kratko je nam je kazao direktor Topalbečirević, najzaslužniji za održavanje jednog ovakvog događaja u Sarajevu.

Inače, Simposar se nastavlja danas, kada će predavači biti Jasna Bajraktarević, Mateo Beusan i Neven Spahija, a danas se očekuje dolazak i nekadašnjeg reprezentativca Francuske Jeana Tigane, koji će svoje izlaganje imati sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti