Sjajni Quick odveo Kingse na korak od naslova

Kingsi bolji od Rangersa

Sjajni Quick odveo Kingse na korak od naslova

Midhat Šljivak

Hokejaši Los Angeles Kingsa savladali su sinoć u Madison Square Gardenu New York Rangerse s 3:0, te su došli do treće pobjede u finalu Stanley Cupa.

Kingsi su na došli na korak od titule prvaka NHL-a nakon zaista fantastične igre u trećoj utakmici.

Bez puno opterećenja su stigli u New York, a do vodstva su stigli 0,7 sekundi prije kraja prve trećine kada je Jeff Carter postigao gol za prednost gostiju iz Los Angelesa od 1:0.

Golman Kingsa Jonathan  Quick je bio sjajan. U drugoj trećini je fantastičnim odbranama spasio dva zicera za Rangersa, da bi kazna za promašaj stigla u petoj minuti kada Jake Muzzin pogađa za 2:0.

Iako su Rangersi igrali mnogo bolje LA Kingsi su koristili svoje prilike. Sve dileme oko pobjednika je otklonio Mike Richards pogotkom za 3:0 u 18. minuti druge trećine.

Ovom pobjedom Kingsi su stigli do vodstva od 3:0 u seriji. Jedna pobjeda ih dijeli od naslova prvaka, a četvrti meč finalne serije se igra za dva dana.

NHL, finale:

New York Rangers - LA Kings 0:3 (0:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti