Sjajni rezultati američkih plivača u Indianapolisu

Sjajni rezultati američkih plivača u Indianapolisu

Adnan Beganović

Američko državno plivačko prvenstvo održano je u subotu u Indianapolisu, a takmičenje je također poslužilo kao kvalifikacije za svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Barceloni.

Reprezentacija SAD-a u Kataloniji nastupit će s čak 50 plivača, a Ryan Lochte, Nathan Adrian i Katie Ledecky jučerašnjim nastupima su najavili borbu za najsjajnija odličja, ostvarivši tri najbolja rezultata sezone.

Svjetski prvak i rekorder Lochte plivao je 200 m mješovito u vremenu 1:55:44, Adrian je bio najbrži na 50 m slobodnim stilom (21,47), a Ledecky je 1.500 m preplivala u vremenu 15:47:15.

Svjetsko prvenstvo u Barceloni će biti održano od 19. jula do 4. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.