Ko će reagovati? Za Evropsku paraodbojkašku organizaciju klubovi iz Banja Luke predstavljaju Srbiju!
Nevjerovatno. Bosna i Hercegovina ima pet predstavnika među najboljim klubovima Evrope, ali to su zvanično dva zbog bezobrazluka u manjem entitetu, a neznanja i nemara u Evropskoj paraodbojkaškoj organizaciji.

Nevjerovatno zaista

Ko će reagovati? Za Evropsku paraodbojkašku organizaciju klubovi iz Banja Luke predstavljaju Srbiju!

E. Ganibegović

Nevjerovatnom gafu možemo posvjedočiti na zvaničnom sajtu Evropske paraodbojkaške organizacije. Za njih klubovi iz Banja Luke predstavljaju Srbiju. Da, dobro ste pročitali.

Ako je u nekom sportu Bosna i Hercegovina velesila u svijetu, onda je to bez sumnje sjedeća odbojka.

Osim što naša reprezentacija osvaja redovno medalje na Evropskim i Svjetskim prvenstvima, te Paraolimpijskim igrama, bh. klubovi također su najbolji u Evropi.

Tako listu najboljih evropskih klubova, koja je posljednji put ažurirana u julu 2023. godine, predvodi OKI Fantomi iz Sarajeva. 

Pomenuti klub uvjerljivo je na vrhu s 550 bodova, a 97 manje na drugom mjestu ima SKISO Sinovi Bosne iz Lukavca.

Treći najbolji klub u Evropi također dolazi iz Bosne i Hercegovine. U pitanju je OKI Banja Luka s ukupno 408 bodova.

Oglasi

KSO Spid iz Sarajeva je na 11. poziciji s 250 bodova, a naša zemlja ima još jedan klub među dvadeset najboljih, dakle ukupno pet.

Na 17. mjestu sa 162 boda je IOK Borac iz Banja Luke, no nevjerovatan gaf, blago rečeno, si je dopustila Evropska paraodbojkaška organizacija.

Naime, u koloni u kojoj stoje skraćenice zemlje iz koje klub dolazi, za OKI Banja Luka i IOK Borac stoji da dolaze Srbiju i predstavljaju ovu državu.

Skandalozne greške u tabeli. 

Podsjetit ćemo sve, Banja Luka je drugi po veličini grad u Bosni i Hercegovini s ukupnom površinom od 1.232 kilometra kvadratna uz nešto manje od 185.042 stanovnika koliko je bilo na popisu 2013. godine.

Ostaje da se vidi da li će neko reagovati i da li će se greške na zvaničnom sajtu Evropske paraodbojkaške organizacije uskoro ispraviti. 

Top Komentari

user1677181234
25 godina se to dešava i vi sada otkrivate toplu vodu. Svake godine ti klubovi igraju ligu Srbije i redovno budu prvaci i na osnovu toga idu na evropska takmičenja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi