Zlatni ljiljani u finalu Evropskog prvenstva!

Ukrajina nije imala šanse

Zlatni ljiljani u finalu Evropskog prvenstva!

Eldar Ganibegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u finale Evropskog prvenstva. Danas je u polufinalu savladala Ukrajinu.

Rezultat je bio 3:0, po setovima 25:14, 25:16 i 25:19. Na taj način osigurana je nova medalja, a nadamo se da će biti zlatnog sjaja.

Niti u jednom momentu polufinalni duel nije bio neizvjestan, te se samo čekalo da naši odbojkaši riješe meč i ovjere novo finale.

Nejefikasniji je bio Safet Alibašić s 12 poena, dok je 10 imao Stevan Crnobrnja.

Ovo prvenstvo održava se o Caorleu, italijanskom gradiću u blizini Venecije, gdje će, nadamo se, Bosna i Hercegovina po 12. put postati prvak Evrope.

Protivnik u sutrašnjem finalu biti će pobjednik iz duela Njemačke i Poljske, no naši odbojkaši će u svakom slučaju biti favoriti.

Top Komentari

Mowzilla
Gazi Bosno, gazi ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi