Sjucu slavio u osmoj etapi

Giro d' Italija

Sjucu slavio u osmoj etapi

Bjeloruski biciklista Konstantin Sjucu pobjednik je osme etape Gira d'Italia koja je vožena u dužini od 209 kilometara, od Morbegna do Bergama.

Sjucu je osvojio etapu sa čak 21 sekundom prednosti u odnosu na prateću grupu. Drugo mjesto je pripalo Norvežaninu Edvaldu Boassonu Hagenu, dok se na treće mjesto plasirao Italijan Danilo Di Luca.
Pomenuti biciklista je trećom pozicijom sačuvao žutu majicu vodećeg u ukupnom poretku. 
Nesreću i to težu doživio je Španac Pedro Horrillo Munoz koji je nakon pada u teškom stanju prevezen u bolnicu.

Rezultati osme etape
1. Kanstancin Sjucu (Blr/Columbia-Highroad) 5:04:34, Edvald Boasson Hagen (Nor/Columbia-Highroad) + 0:21, Danilo Di Luca (Ita/LPR Brakes), Michael Rogers (Aus/Columbia-Highroad), Franco Pellizotti (Ita/Liquigas)...

Ukupni poredak
1. Danilo Di Luca (Ita/LPR Brakes) 33:13:35, Thomas Lövkvist (Šve/Columbia-Highroad) +0:13, Michael Rogers (Aus/Columbia-Highroad) 0:44, Levi Leipheimer (USA/Astana) 0:51, Denis Menčov (Rus/Rabobank) 0:58...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.