Skraćene liste za izbor sportiste godine

Skraćene liste za izbor sportiste godine

Članovi žirija Izbora najboljih sportista BiH za 2009. godinu na današnjoj sjednici u Banja Luci skratili su liste nominovanih u svih 12 konkurencija.

Poslije dvoiposatnog zasjedanja, te uz detaljnu analizu svih rezultata naših sportista u godini koja je na isteku u najužoj konkurenciji za najboljeg sportistu ostalo je šest kandidata. Memnuna Hadžića, aktuelnog kralja sporta u izboru Nezavisnih novina i Radio-televizije BiH naslijediće Edin Džeko (fudbal), Zvjezdan Misimović (fudbal), Hamza Alić (atletika), Velibor Vidić (boks), Amel Mekić (džudo), Mufid Isaković (tekvando).

U konkurenciji za najbolju sportistkinju naše zemlje u 2009. godini, također, je ostalo šest kandidatkinja, a to su: Larisa Cerić (džudo), Arnela Odžaković (karate), Sandra Mitrović (ŽOK Jedinstvo), Almira Lizde (dizanje tegova), Žana Novaković (skijanje) i Dejana Knežević (ŽRK Borac).

"Kao i u Mostaru i u Banjaluci smo imali mnogo posla ali smo ga uspješno obavili. Reducirali smo liste kandidata za nagrade i predstoji nam težak zadatak da na narednoj sjednici koja će biti ujedno i posljednja izabremo najbolje od najboljih. Velik je to i odgovoran zadatak ali imajući u vidu dosadašnje tri sjednice uvjeren sam da ćemo donijeti prave odluke", rekao je Petko Radović, član žirija Izbora najboljih sportista BiH za 2009. godinu.

Lista od 13 najboljih ekipa koja je usvojena 11. novembra sjednici u Mostaru, juče je skraćena u Banjaluci. Tako će se za nagradu boriti: Fudbalska reprezentacija BiH, Rukometni klub Bosna BH Gas, Ženski rukometni klub Borac, Košakaški klub Široki Eronet, Ženski odbojkaški klub Jedinstvo Brčko.

Reducirana je i lista najboljih trenera, pa su u najužu konkurenciju ušli: Miroslav Ćiro Blažević (fudbalska reprezetacija BiH), Rade Unčanin (ŽRK Borac), Goran Hadžić (ŽOK Jedinstvo), Muhamed Skender (atletika) i Branislav Crnogorac (džudo).

Odluke o pobjednicima žiri će donijeti u poslijepodnevnim satima 16. decembra na posljednjem sastanku u Sarajevu.

Svečana manifestacija Izbora najboljih sportista BiH, u organizaciji „Nezavisnih novina“ i BHRT-a biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu „Holiday Inn“ sa početkom u 20 sati, a uz direktan TV prenos na BHT1. Pokrovitelj Izbora je Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva naše zemlje, a manifestaciju podržava i Olimpijski komitet BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.