Slavili Škaljo i Husanović

Strijelci u “Zetri”

Slavili Škaljo i Husanović

Emma Škaljo, bh. reprezentativka u streljaštvu, slavila je na turniru u Sarajevu koji je održan povodom 6. aprila, Dana Grada Sarajeva.

Takmičenje je održano u Olimpijskoj dvorani «Zetra», a Škaljo je pobijedila u ženskoj konkurenciji, u disciplini vazdušna puška.

Najbolji kod muškaraca bio je slovenački predstavnik Željko Moičević.

Pobjednik sedmog po redu Šestoaprilskog turnira u konkurenciji invalida je Izudin Husanović iz Maglaja. On je slavio sa rezultatom od 368 krugova.

Na turniru je nastupilo devet ekipa iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Maglaja, Donjeg Vakufa, Gornjeg Vakufa, Banjaluke, Travnika i Trebinja, a Husanović je iza sebe ostavio Šabana Fatića iz Sarajeva (362) i Vahida Gašića iz Donjeg Vakufa (361).

U ekipnoj konkurenciji najuspješniji sastav bio je iz Zeničko-dobojskog kantona sa 1.076 kugova. Drugi je Novi grad Sarajevo (1.047), a treći  Tuzlanski kanton (1.032).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.