Slavna bh. košarkašica nožem napala majku
Košarkašice Jedinstva iz 1989. godine

Smilja Rađenović na psihijatriji

Slavna bh. košarkašica nožem napala majku

M. Šljivak

Nekadašnja košarkašica Jedinstva Smilja Rađenović (49), uhapšena je u petak u Banjoj Luci, nakon što je kuhinjskim nožem povrijedila majku Zoru.

Kako je za Dnevni Avaz potvrđeno iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka, 49-godišnja Smilja je nožem napala majku u petak oko 15 sati u banjalučkom naselju Starčevica.

"Došlo je do svađe između majke i kćerke. Smilja je potpuno izgubila živce i majci Zori je nanijela više posjekotina po grudima. Kada je vidjela šta je učinila, pokušala je izvršiti samoubistvo, tako što se nožem više puta posjekla po vratu i tijelu", rekao je za Avaz izvor iz CJB Banja Luka.

Kod obje osobe radi se o lakšim povredama na tijelu, a Smilja je nakon ovog događaja smještena na psihijatriju.

Smilja Rađenović je bivša reprezentativka Jugoslavije u košarci. Najveći uspjeh joj je titula prvaka Evrope sa tuzlanskim Jedinstvom 1989. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi