Softić i Emkić najbolji sportisti u TK
Foto: tip.ba

Održan izbor sportiste Tuzlanskog kantona

Softić i Emkić najbolji sportisti u TK

Edmir Škorić

Merima Softić i Igor Emkić proglašeni su najboljim sportistima Tuzlanskog kantona u 2010. godini.

Sportski savez Tuzlanskog kantona sinoć (petak) je po 17. put birao najbolje sportiste. U 11 kategorija proglašeni su najbolji, dok je dodijeljeno i šest priznanja za zaslužene sportske radnike i organizacije.

Najboljom sportistkinjom u TK proglašena je Merima Softić koja je ove godine, na Svjetskom karate prvenstvu u Beogradu, osvojila treće mjesto. Ovo joj je već šesto ovakvo priznanje.

Osvojeno prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu borilačkih vještina K1 u Bugarskoj, između ostalog, kickboxeru KBV "Flek Tom Cat" Igoru Emkiću donijelo je nagradu za najboljeg sportistu.

Mirsada Suljkanović, člannica KBS "Tuzla Simbra", proglašena je za najbolju seniorku, a najuspješnije ekipe u ovoj godini bile su:ekipa ŽKK ˝Jedinstvo BH Telecom˝, osvajačice Kupa BiH i vice prvakinje BiH u košarci, zatim KK ˝Sloboda˝ Tuzla, finalisti Kupa BiH, te KBS ˝Tuzla Simbra˝ dugogodišnji državni prvak, drugi su bili na takmičenju u Istanbulu.

Za najboljeg juniora izabran je Semir Delić (KBV "Flek Tom Cat"). Za najuspješnije kadete TK u 2010. godini proglašeni su član KBS ˝Banovići˝ Said Softić, teniserka TK ˝Sloboda˝ Tuzla Damira Muminović i članica KBS ˝Tuzla-Simbra˝ Azra Bašić.

Najuspješniji treneri su Fikret Selman, trener KBS "Tuzla-Simbra", potom trener ŽKK Jedinstvo BH Telecom Goran Jurčenko i trener PK "Zmaj -Alpamm" Tuzla Muhamed Smajlefendić.

Predsjednik stručnog žirija docent dr.sc. Edin Osmanbegović kazao je da je žiri imao vrlo delikatan zadatak za obaviti zbog stagnacije rezultata sportista sa područja Tuzlanskog kantona u posljednji nekoliko godina. U pojedinačnoj konkurenciji bilo je oko 150 sportista, dok je ekipnih prijava bilo oko 15. Stručni žiri, pored Osmanbegovića, činili su Salko Zildžić, Mara Lakić, Lejla Dizdarević, Vinko Galušić, Esmir Kukić, Mirsad Halilagić i Nermin Kasumović sekretar žirija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.