Šok za šampione na startu nove NFL sezone
Foto: EPA

Chiefsi pobijedili Patriotse na krilima rookieja

Šok za šampione na startu nove NFL sezone

M. Šljivak

Ekipa Kansas City Chiefsa pobijedila je kao gost aktuelne šampione New England Patriotse (42:27) na startu 98. NFL sezone.

Niko nije ni slutio da će se veliko iznenađenje desiti na počeku nove sezone. Patriotsi su odlično otvorili meč, imali su prednost na poluvremenu od 17:7 i to zahvaljujući Mikeu Gillisleeju, koji je postigao dva touchdowna trčanjem.

Za Patriotse je sve izgledalo idealno do četvrtog perioda igre. U posljednjih 15 minuta su na krilima Gillsleeja ušli vodstvom od 27:14, da bi zatim na zaprepaštenje svih navijača na Foxbrough stadionu, potpuno nestali s terena.

Briljirali su u ovom dijelu igre novajlija Kareem Hunt i quarterback Alex Smith. Hunt je postigao dva touchdowna, da bi zatim West potvrdio pobjedu Chiefsa koji su tako napravili senzaciju protiv legendarnog Toma Bradyja i njegovih Patriotsa.

Alex Smith je odigrao fantastičan meč. Bacio je četiri touchdown pasa za 368 jardi, ali glavna zvijezda večeri je bio rookie Kareem Hunt sa pretrčanih 148 jardi i tri touchdowna.

S druge strane jedini vrijedan pomena je Mike Gillislee sa tri touchdowna, a slabu noć je imao Tom Brady sa samo 16 kompletiranih dodavanja i ukupno 267 jardi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi