SP u kuglanju: Češka - BiH 7:1

SP u kuglanju: Češka - BiH 7:1

E. Škorić

Na Svjetskom ekipnom prvenstvu u kuglanju, koje se održava u Olimpijskoj dvorani Zetra, danas su se igrali susreti prvog kola u ženskoj konkurenciji.

Reprezentacija BiH je u posljednjem meču dana u okviru B-grupe poražena od selekcije Češke rezultatom 7:1.

Jedini poen za bh. selekciju osvojila je Bibija Kerla. U našoj grupi još se nalazi selekcija Hrvatske, koja je danas bila slobodna.

U ostalim susretima 1. kola ostvareni su sljedeći rezultati: Slovačka - Makedonija 6:2, Austrija - Danska 7:1, Srbija - Italija 7:1, Mađarska - Estonija 7:1.

Sutra su na programu prvi dueli u muškoj konkurenciji. Reprezentacija BiH nalazi se u B-grupi, a u prvom kolu igrat će protiv Hrvatske. Susret počinje u 17.45 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti