Španija: Uhapšene 84 osobe u vezi s dopingom u sportu

Španija: Uhapšene 84 osobe u vezi s dopingom u sportu

O. Lekić
Teme:

Špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je razbilo dvije kriminalne grupe koje su uvozile i trgovale supstancama za doping u sportu. U toj policijskoj akciji uhapšene su 84 osobe.

Agencije javljaju kako je tokom racija u Madridu, kao i pokrajinama Kataloniji, Valenciji, Andaluziji i Baskiji, zaplijenjeno više od 700.000 doza anaboličkih steroida, eritropoetina (EPO) i hormona rasta.

Tokkom prvog tromjesečja ove godine dvije su spomenute kriminalne grupe u Španiju uvezle oko 750 kilograma nedozvoljenih sredstava iz Kine, Grčke i Portugala, i zatim ih prodavale po sportskim centrima i kućama, navelo je špansko Ministarstvo.

U Španiji je 13. juna na snagu stupio novi zakon protiv dopinga, za koji se zvanični Madrid nada da će popraviti imidž te zemlje nakon nedavno održanog suđenja u vezi dopinga u visokim sportskim krugovima, kao i da će povećati šanse da španska prijestolnica postane domaćin Olimpijskih igara 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije