Ismail Zulfić deveti na svjetskoj smotri

Debitantski nastup

Ismail Zulfić deveti na svjetskoj smotri

Samir Mlaćo

Devetim mjestom u disciplini 50 delfin koje je danas osvojio Ismail Zulfić završen je debitantski nastup paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Mančesteru.

Takmičar Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva trku na 50 metara u disciplini delfin okončao je sa rezultatom 45.95.

Bh. boje na smotri najboljih paraplivača planete branio je njegov klupski kolega Ismail Barlov koji je prethodno na 50 metara prsno bio četvrti, dok je trku u disciplini 150 metara miks završio na sedmom mjestu uz isplivanu A normu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

"Prvi i historijski nastup naše reprezentacije na jednom Svjetskom prvenstvu je završen i iznad naših očekivanja. Riječ je o dječacima koji imaju svega 12 godine. Barlov je pritom bio nadomak medalje i sve ostvareno je pokazatelj da smo na pravom putu“, rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije BiH.

[related]https://www.facebook.com/photo/?fbid=769810768484696&set=a.123137679818678[/related]

Prethodno je sjajan uspjeh imao i Ismail Barlov.

Navedeni reprezentativac Bosne i Hercegovine u paraplivanju nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Mančesteru završio je plasmanom na sedmom mjestu u finalnoj trci u disciplini 150 metara miks.

Rezultat 3.40:35 donio mu je i još jednu A normu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Takmičar Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva tako je potvrdio izvrsnu formu sa nedavno održanog mitinga Svjetske paraplivačke serije u Limožu kada je ostvario i A normu u disciplini 50 metara prsa.

Ismail Barlov u ponedjeljak je na Svjetskom seniorskom prvenstvu u paraplivanju osvojio je četvrto mjesto u disciplini 50 metara prsno.

Top Komentari

PitBull1921
Bravo sine!!!
1 0
Mowzilla
Aferim, ovo dijete zasluzuje vise paznje nego ijedna starleta!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije