Sport, djeca i čikovi u hramu olimpizma!?
Promocija sportskog duha u okviru dječijeg festivala uz pune pepeljare

Sramota

Sport, djeca i čikovi u hramu olimpizma!?

U cilju promocije olimpijskih vrijednosti Olimpijski Komitet BiH ove godine po prvi put obilježava Međunarodni dan olimpijskog pokreta. Olimpijske vrijednosti, danas je promovisao prvi čovjek OK BIH sa cigaretom u ustima.

Danas je u OK BIH održana press konferencija kako bi se promovirala čitava ideja, te suradnja OK BiH i Kids Festivala.
 
Gdin. Landžo je između ostalog rekao da jedna institucija kao što je OK BIH sama za sebe govori o značaju  olimpijskog duha, olimpijske povelje, te o nečemu izuzetno pozitivnom.

Čast nam je što među našim mnogobrojnim partnerima se nalazi i OK BIH, koji će na neki način promovirati Olimpijski Dan. Bitno je naglasiti da djeca dolaze iz oba entiteta i distrikta i imaju priliku posjetiti muzej i vidjeti interesantne stvari. Veliko zadovoljstvo će im pričiniti što će neki ljudi koje su imali priliku viđati samo na TV-u sada s njima učestvovati, interaktivno u radionicama.“, naglasio je Landžo.
 
Nepopravljivi Balkanci
Lijepu ideju promocije olimpijskog duha među najmlađima naraštajima u potpunosti je narušila činjenica da se govornici na press konferenciji posvećenoj djeci i sportu pred okupljenim novinarima i njihovim kamerama nisu libili pušiti cigarete. Sramota i potpuna nepažnja još je veća ako se zna da je pepeljara, a samim tim i otvoren poziv na pušenje, postavljena pred Predsjednika OK BiH, a fotografija ležernih trovača dostavljena medijima u okviru službenog press kita OK BiH.
Direktor Olimpijskog Muzeja gdin. Numankadić izrazio je zadovoljstvo, jer djeca imaju priliku upoznati se s duhom olimpizma.
 
Na kraju je predsjednik OK BIH gdin Kisić naglasio i kako su u toku i posljednje pripreme za odlazak na Mediteranske olimpijske igre u Pescari. Delegacija bh. tima broji ukupno 128 učenika, od kojih je 90 sportista, a ostalo su selektori, treneri i sudije. Još je važno naglasiti da se naši tamičari bore za plasman u 11 kategorija, te da se nadamo uspješnim rezultatima.

Među ovogodišnjim učesnicima nalaze se i Amel Mekić, Hamza Alić, Nedžad Fazlija i mnogi drugi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti