Sportisti Italije u Srebrenici

U sklopu posjete BiH

Sportisti Italije u Srebrenici

Mladi sportisti iz italijanskih gradova Breša i Kremona trenutno borave u dvodnevnoj posjeti Srebrenici tokom koje će obići Memorijalni centar Potočari i istorijske znamenitosti ovog grada.

Maja Husejić, lokalni koordinator fondacije „Alexander Langer“, koja je domaćin mladim sportistima istakla je za Fenu kako mladi sportisti iz Italije imaju dugogodišnju saradnju sa vršnjacima iz Zavidovića. 

Međutim, ovog puta su isključivo željeli posjetiti Srebrenicu kako bi se upoznali sa novijom istorijom ovog napaćenog grada.
Nakon što obave posjetu Srebrenici, mladi sportisti iz Italije će sutra put  Zavidovića, gdje će u sklopu manifestacije „Vivicita“, sa domaćinima imati sportsko takmičenje u u košarci, odbojci i atletici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.