Sportske igre mladih: Coca - Cola kup u malom nogometu

Sportske igre mladih: Coca - Cola kup u malom nogometu

O. Lekić

U okviru trećih BH Telecom Sportskih igara mladih u Sarajevu je danas prvi put održan Coca – Cola Cup u malom nogometu za kategoriju 1997. godište i mlađe.

Takmičenje je početnim udarcem započela zamjenica ministra civilnih poslova BiH Denisa Sarajlić Maglić, a federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić, pomoćnik federalnog ministra kulture i sporta Adnan Džindo, kantonalni ministar za obrazovanje, nauku i mlade Damir Marjanović, te zamjenik gradonačelnika Sarajeva Aljoša Čampara, zajedno sa fudbalerima FK Sarajevo i djevojčicama iz timova FK Biser i SFK 2000, odigrali su trominutnu utakmicu.

Mališani su imali priliku pokazati svoje sportske vještine, a oni najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji plasirali su se na finalno takmičenje Igara koje će biti održano u Sarajevu od 20. do 24. augusta ove godine, saopćeno je od organizatora takmičenja.

Osim takmičenja u malom nogometu za stariju kategoriju, u Sarajevu se u okviru Igara održavaju i takmičenja u malom nogometu za kategoriju 2001. godište i mlađe, odbojci, odbojci na pijesku, uličnoj košarci, igri ''između dvije vatre'', šahu, tenisu, stonom tenisu i badmintonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.