Sportske igre mladih dobile finaliste iz pet gradova

Dječiji osmjesi kao najveća nagrada

Sportske igre mladih dobile finaliste iz pet gradova

Edmir Škorić

BH Telecom Sportske igre mladih održane su do sada u Konjicu, Goraždu, Širokom Brijegu, Mostaru, Čapljini, Sarajevu, Zenici, Srebreniku, Tuzli, Gradačcu, Orašju, Srebrenici, Zvorniku, Bijeljini, Bihaću, Velikoj Kladuši, Livnu, Bugojnu, Travniku, Doboju, Tešnju, Visokom, Vitezu i Gradišci, a druženja s mališanima širom BiH se nastavljaju. 

Sportska druženja i takmičenja, u okviru petih Igara, u protekloj sedmici uljepšala su ljetni raspust mališanima u Doboju, Tešnju, Visokom, Vitezu i Gradišci. Svetlan Pavlović, koji se takmičio u malom nogometu u Doboju, rekao je kako jedva čeka Igre sljedeće godine.

„Bilo nam je super i lijepo smo se družili. Radujem se ponovnom takmičenju sljedeće Tešanj je po drugi put bio domaćin Igara. Mališani iz ekipe BH Barca su najbolji u malom nogometu za 2004. godište i mlađe: “Jedva čekamo dolazak na finale u Sarajevo i druženje sa našim novim prijateljima.”, rekao je Benjamin Bukvić iz ekipe BH Barca.

Najljepša bh. sportska priča, probudila je svojim dolaskom dječiji sport u Visokom, Vitezu i Gradišci gdje su se mališani takmičili u malom nogometu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci i odbojci na Igre na svojim putovanjima kroz bh. gradove uveseljavaju mnoge djevojčice i dječake, razvijajući kroz sport, toleranciju i prijateljstvo. I ovog puta naglasak je bio na fer igri i poštivanju protivnika, te projektu „Fer igra za fer djetinjstvo“, koji Igre provode u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a.

Specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH. Danas je Kozarska Dubica domaćin BH Telecom Sportskih igrara mladih, nakon čega će Igre ugostiti i Zavidovići, Brčko i “Grad iznenađenja”.  Od 18. do 22. avgusta preko 1.800 dječaka i djevojčica iz 28 bh. gradova, učesnici finalnih takmičenja u 10 sportova, boravit će u Sarajevu na završnici Igara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.