SportSport.ba deklasirao Nezavisne 1
Tiro/Ristić u rezutlatskom deficitu pred revanš susrete

Počeo novinarski turnir u stonom fudbalu

SportSport.ba deklasirao Nezavisne 1

M. Skaka, foto: Branimir Prijak

Sinoć je sa početkom 1/8 finala Lige šampiona počeo i Heineken turnir u stonom fudbalu za novinare. Voljom žrijeba u prvom susretu sastao se domaćin SportSport.ba i ekipa Nezavisnih novina 1 koja i pored velikih priprema nije uspjela dostojno parirati našem timu.

SportSport.ba u sastavu Beganović/Haračić krenuo je furiozno. Gosti iz Nezavisnih (Tiro/Ristić) nisu se ni zagrijali, a na semaforu je već stajalo 3:0. U nastavku, situacija na terenu se nije mnogo promijenila, a trenutak nepažnje Haračića koji je igrao odbranu iskoristio je Tiro i postigao gol sa centalnim igračima (takav gol se po pravilima stolnog fudbala ne priznaje). Uslijedila je bura protesta u kojima je Tiro zaradio i žuti karton, ali uspio ubjediti suca Brkića da je golman dirao loptu prije nego što je ona ušla u gol.

Do kraja SportSport.ba rutinski je došao do visoke pobjede od 5:1, a kuriozitet je i činjenica da je strijelac svih golova za SportSport.ba, pojačanje iz ljetnjeg prelaznog roka, Adnan Beganović, dok je Haračićev jedini «navodni» kontakt sa loptom rezultirao autogolom.

"San" stigao do preokreta

U drugom sinoćnjem susretu sastale su se ekipe «Sport» i Dnevne novine «San». U zanimljivom duelu ekipa Avaza 2 uspjela se vratiti iz rezultatskog deficita i slaviti sa 5:3. Bunić i Trbonja su dobro krenuli i «Sportu» donijeli prenost od 3:2, ali je jedan telenoski poziv u nezgodnom trenutku rezultat odveo u drugom pravcu, pa je San, predvođen sjajnim Borovinom slavio.

U dobroj atmosferi odigrani su čak i neki od susreta koju su trebali biti igrani večeras, a jedini meč u kojem jedan tim nije postigao gol bio je duel RFBiH i RSG-a. Bilo je 5:0 za kombinaciju Ljubović/Mehmedović protiv Valjevca i Fajrfića.

Rezutati
Oslobođenje 2 - BH Radio 1 5:3
Avaz 1 - Nezavisne novine 2 5:2
SportSport.ba - Nezavisne novine 1 5:1
RFBiH - RSG 5:0
Sarajevo Navigator - Avaz 2 2:5
Sport - San 3:5

Sutrašnji dan donosi derbi susret u kojem će Oslobođenje 1 u sastavu Ligata/Dautbegović na gostujućem terenu pokušati savladati favorizirani Heineken. U drugom sutrašnjem susretu sastaju se OBN i PINK TV.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.