Srbi brzo zaboravili poraz od Mađara

Italija upisala i treću pobjedu

Srbi brzo zaboravili poraz od Mađara

Nakon dana pauze u Zagrebu je nastavljeno EP u vaterpolu. Do ovog trenutka su odigrane tri utakmice trećeg kola, a neočekivanih rezultata nije bilo. Italija, Srbija i Njemačka su upisale nove pobjede.

Nakon dvije teške utakmice protiv Španije i Crne Gore, Italija je konačno imala jednu lakšu utakmicu. Turska je bila lagan zalogaj Azzurrima koji su slavili sa 9:4. U prvom poluvremenu je Turska držala priključak (2:3), da bi u trećoj četvrtini Talijani zabili četiri gola i riješili pitanje pobjednika. Valentino Gallo je sa 4 gola bio najbolji Talijan.

U grupi B su odigrana dva meča. Poraz Srbije od Mađara na svojoj koži su osjetili Rusi na kojima su izabranici Dejana Udovičića iskalili svoj bijes (16:10). Nakon prve četvrtine rezultat je bio 7:1 za Srbe i drugo poluvrijeme je bilo samo formalnost. Slobodan Nikić i Duško Pijetlović su kod Srbije sa po 3 gola bili najefikasniji.

"Loše smo se branili, ali srećom po nas, ruska igra nikako nije bila dovoljna za pobjedu. Moramo biti bolje pripremljeni ako želimo u četvrtfinale, jer sljedeća dva meča sigurno neće biti ovako lagana", rekao je danas raspoloženi Slobodan Nikić.

U drugoj utakmice grupe B sastale su se reprezentacije koje su u prva dva kola imale po pobjedu i poraz. Njemačka je danas za gol bila bolja od Makedonije (8:7) i tako upisala drugu pobjedu koja je približava plasmanu u četvrtfinale. Kod Nijemaca su najefikasniji bili Oeler i Politze sa po dva gola, a kod Makedonaca Delaš sa tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.