Srbija odradila lakši trening

Svjetski prvaci bez problema na startu

Srbija odradila lakši trening

Reprezentacija Srbije je u prvoj utakmici EP-a u Zagrebu imala lakši trening protiv reprezentacije Grčke (13:5).

Grci su donekle ravnopravan protivnik bili samo u prvih osam minuta, a nakon toga su totalno potopljeni od izabranika Dejana Udovičića, koji su današnjom partijom pokazali da su možda i prvi favorit za naslov prvaka Evrope.

Vanja Udovičić je sa 4 gola bio najbolji igrač aktuelnih svjetskih prvaka, Slobodan Nikić je postigao jedan manje, a Andrija Prlainović dva gola. Kod Grka je bolji od ostalih bio Konstantionos Mouroukis sa 2 postignuta gola.

Ovom utakmicom je kompletirano prvo kolo u grupi B u kojoj su pored Srbije još pobjede upisale reprezentacije Makedonije i Mađarske protiv Rusije i Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.