Srbija osvojila Svjetsku ligu
Srbija je šesti put najbolja u ovom takmičenju

Pobjednik ide u London na Olimpijadu

Srbija osvojila Svjetsku ligu

M. Maksimović

Reprezentacija Srbije je odbranila naslov pobjednika Svjetske lige.U finalnom susretu turnira koji se protekle sedmice igrao u Firenzi, Srbija je bila bolja od Italije 8:7.Ovom pobjedom selekcija Srbija je osim novčane nagrade, osigurala plasman na Olimpijadu naredne godine u Londonu.

Finalni susret je ponudio reprizu dvoboja iz grupne faze takmičenja, kada je Italija uz očekivanu pomoć sudija slavila nakon boljeg izvođenja peteraca.

Ovaj put u finalu nije bilo peteraca, a junak utakmice je bio trostruki strijelac Filip Filipović, igrač član Pro Recca i najskuplji srpski reprezentativac.Filipović je postigao gol odluke dvije i pol minute prije kraja.Važnu odbranu je pola minute prije kraja upisao i golman Slobodan Soro kod vodstva Srbije 8:7.Kod selekcije Italije, tri gola je također postigao Aicardi, a kao jedan od razloga poraza Italije, može se svakako uzeti loša realizacija čovjeka više (1/7).

U susretu za treće mjesto Hrvatska je savladala Sjedinjene Države 11:5.Za najboljeg igrača turnira proglašen je Alessandro Giorgetti, dok je sa 16 golova najbolji strijelac Filip Filipović.Najbolji golman je Slobodan Soro, dok su u najbolju sedmorku novinari izabrali
Tempestija,Presciuttija,Giorgettija, Prlainovića,Udovičića,Filipovića i Sukna.


Finale:
Italija - Srbija 7:8 (2:2,1:1,2:2,2:3)

Za treće mjesto:
SAD - Hrvatska 5:11 (2:3,2:40:1,1:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.