Srbiji zaprijećeno žestokim sankcijama
Foto - EPA

Zbog Kosova

Srbiji zaprijećeno žestokim sankcijama

M. Šljivak

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zaprijetio je Srbiji zabranom organizovanja velikih takmičenja.

Srbija je dobila upozorenje da bi u budućnosti mogli ostati bez organizacije velikih takmičenja i to nakon što su bokserima s Kosova zabranili učešće na Svjetskom prvenstvu u Beogradu održanom u oktobru i novembru.

Bokseri s Kosova ostali su bez učešća na Svjetskom prvenstvu iz političkih razloga. Tri puta su takmičari iz ove zemlje pokušali ući na teritoriju Srbije, ali im je ulazak zabranjen zbog već dobro poznatih političkih sukoba.

Svjetska bokserska federacija i Međunarodni olimpijski komitet žestoko su kritikovali ovaj potez i najavili su mogućnost sankcija Srbiji koja bi mogla u budućnosti ostati bez organizacije velikih takmičenja ako zabrane ulazak u državu sportistima s Kosova.

Među upozorenim zemljama nalazi se i Malezija koja je zabranila skvoš reprezentaciji Izraela da uđe u zemlju na Svjetsko prvenstvo.

Malezija nema diplomatske odnose s Izraelom, građanima ove zemlje zabranjen ulaz u ovu zemlju, pa su i reprezentativci u skvošu ostali bez viza.

Top Komentari

Husrefbeg22
Treba Srbiju izbaciti iz svih evropskih i svjetskih takmicenja. Kod njih je sve velikosrpska politika.
6 0
karlhajncbrazzzo
Fašizam na srpski način.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi