Srbija teže od očekivanog
Paulo Obradović je bio najbolji strijelac Hrvatske protiv Rusije

Vaterpolo Svjetska liga

Srbija teže od očekivanog

Sinoć su odigrane utakmice drugog kola takmičenja po grupama Svjetske lige za vaterpoliste. Nije bilo nikakvih iznenađenja, uglavnom su svi favoriti opravdali tu ulogu.

U grupi A obe pobjede su ostvarile gostujuće reprezentacije. Evropski prvaci Crnogorci nisu imali problema sa Njemačkom koju su savladali s 16:7, a najviše su se istakli Boris Zloković, Aleksandar Ivović  i Veljko Pasković sa po tri pogotka, dok su Talijani sa 11:7 bili bolji od Francuza.

Hrvatska je u okviru grupe B u Makarskoj bila bolja od Rusije rezultatom 12:7, Paulo Obradović je sa tri gola bio najefikasniji kod Barakuda, dok je Grčka bila bolja od Makedonije sa 8:6.

U grupi C, kao i u A, obe pobjede su ostvarili gosti. Srbija je teže od očekivanog slavila u Oradeji protiv Rumunije rezultatom 7:5, dok su Španci slavili u Turskoj sa 9:4.

Rezultati:

Njemačka – Crna Gora 7:16
Francuska – Italija 7:11
Hrvatska – Rusija 12:7
Grčka – Makedonija 8:6
Rumunija – Srbija 5:7
Turska – Španija 4:9

Poredak:

Grupa A: Crna Gora i Italija 6, Francuska i Njemačka 0.
Grupa B: Hrvatska 6, Rusija I Grčka 3, Makedonija 0.
Grupa C: Srbija i Španija 6, Rumunija i Turska 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.