Srbija ubjedljiva protiv Njemačke

Srbija ubjedljiva protiv Njemačke

Odigrane su tri utakmice posljednjeg petog kola takmičenja po grupama na EP u vaterpolu, koje se igra u Zagrebu. Španija i Rusija su stigle do prvih pobjeda, dok je Srbija bila ubjedljiva protiv reprezentacije Njemačke.

Srbija je odigrala najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva i sa 17:3 razbila Njemačku u direktnoj borbi za drugu poziciju u grupi. Srbija može biti prva u grupi samo u slučaju da se večeras desi čudo, pa da Makedonija nanese poraz Mađarskoj. Nijemci su se donekle držali u prvoj četvrtini (4:2), da bi nakon toga postigli samo jedan pogodak.

Vanja Udovičić i Filip Filipović su sa po tri pogotka bili najefikasniji u redovima aktuelnih svjetskih prvaka, a Gocić, Vapenski i Rađen su dodali po dva gola. U redovima Njemačke su Real, Politze i Oeler postigli po jedan gol.

U drugoj utakmici ove grupe Rusija je iznenadila Grčku (7:6). Rusiji je ovo bila prva pobjeda nakon četiri uzastopna poraza. Kod Rusa je odličan bio Zakirov, koji je postigao tri pogotka iz isto toliko pokušaja, dok je Miralis sa 3 gola bio najefikansiji kod Grka.

U grupi A su se sastale dvije reprezentacije koje su u prethodna četiri kola doživjele po četiri poraza i bila je to idealna prilika da makar malo poprave loš utisak. Španija je na kraju bila bolja od Turske sa 12:6 uz tri gola Gallega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.