Srbija uvjerljiva protiv Hrvatske na početku EP-a

Evropsko prvenstvo za vaterpoliste

Srbija uvjerljiva protiv Hrvatske na početku EP-a

Edmir Škorić

Srbija je u derbiju na početku Evropskog prvenstva u vaterpolo u Beogradu savladala Hrvatsku sa 13:6.

Aktuelni olimpijski prvak bio je potpuno nemoćan u Beogradu. Srbija je u odbranu titule prvaka Evrope krenula sigurnom pobjedom.

'Delfini' su do pobjede došli pred oko 11.000 gledatelja. Golom Šetke Hrvati su poveli, a brzo je Prlainović izjednačio. Ranđelović je pogodio za potpuni preokret Srbije.

Mandić je pogodio za 3:1 do kraja prve četvrtine. Mandić postiže gol u drugoj četvrtini za 4:1, a na poluvremenu je bilo 7:3. Na kraju treće dionice na semaforu je pisalo 12:4. 

Hrvatskoj je pripala posljednja dionica, no Srbija odnosi veliku pobjedu. 

Istim rezultatom (13:6) Crna Gora je bila bolja od Holandije u grupi A, a u istoj grupi Španija je sa 13:4 nadigrala Slovačku. Francuska je razbila Maltu sa 17:7 u grupi u kojoj su još i Srbija i Hrvatska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi