St. Louis bolji od Dallasa, pobjede Washingtona i San Josea

St. Louis na korak od polufinala

St. Louis bolji od Dallasa, pobjede Washingtona i San Josea

Hokejaši St. Louis Bluesa pobijedili su sinoć kao gosti sastav Dallas Starsa (4:1) u petoj utakmici četvrtfinalne serije NHL lige.

Domaćin je samo u prvoj trećini parirao raspoloženim gostima, pa je u prvih 20 minuta igre uspio da drži rezultatski egal. St. Louis je poveo u 6. minutu golom Fabbrija, da bi Dallas izjednačio pet minuta kasnije preko Goligoskog. Rezultatom 1:1 je i završena prva dionica susreta.

U nastavku meča postojao je samo jedan tim, i to gostujući. Drugu trećinu St. Louis dobija rezultatom 2:0, a posljednji period sa 1:0. Strijelci su bili Jaskin, Brouwer i Stastny.

Napomenimo i to da St. Louis Blues vodi sa 3:2 u seriji te ih samo jedna pobjeda dijeli od naredne runde takmičenja.

U preostalim susretima Washington Capitalsi su došli do trijumfa nad ekipom Pittsburgh Penguinsa (3:1), dok su San Jose Sharksi bili bolji od Nashville Predatorsa (5:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi