Nezamislivo: Pogledajte kako bi izgledao stadion kapaciteta od milion sjedećih mjesta

Dizajnirao ga je Amerikanac

Nezamislivo: Pogledajte kako bi izgledao stadion kapaciteta od milion sjedećih mjesta

A. Čaušević

Možete li zamisliti kako bi izgleda stadion kapaciteta milion sjedećih mjesta?

Američki dizajner Paul Pfeiffer je doašo na ludu i potpuno nerealnu ideju te je odlučio da dizajnira maketu stadiona od milion sjedećih mjesta.

Amerikanac je svoje djelo nazvao "Vitruvijev eksperiment" po uzoru na čuveni crtež Leonarda da Vincija "Vitruvijev čovjek."

Da Vinci je na tom dijelu prikazao povezanost ljudskih proporcija i geometrije što je poslužilo Pfeifferu da na isti način dizajnira tribine.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ce_QxwCg_xu/[/instagram]

Izgradnja ovakvog stadiona se definitivno čini nerealnom posebno jer bi gledateljima iz zadnjih redova bili potrebni dvogledi da vide šta se dešava na terenu.

Top Komentari

crnoicrveno
Lavor
5 1
HamzaVojvoda
Kakvi dvogledi ba nasin teleskop bi ti trebo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi