Steelersi prvi sa šest naslova
Ben Roethlisberger

U dramatičnoj završnici Pittsburgh pobjedio Arizonu

Steelersi prvi sa šest naslova

M. Maksimović

Pittsburgh Steelersi su ušli u istoriju NFL. U velikom finalu, 43. po redu Super Bowlu, Pittsburgh je u dramatičnoj završnici savladao Arizonu 27:23, postavši prva i jedina ekipa sa šest naslova prvaka.

Utakmica je odigrana na ispunjenom Raymond James stadionu u Tampi,a junak utakmice je bio Santonio Holmes wide reciver Steelersa koji je pas dug 6 yardi QB Bena Roethlisbergera pretvorio u pobjednički touchdown.Arizona je ostala kratka na kraju iako je bila blizu velikog preokreta.

Nakon prve četvrtine u kojoj Arizona nije napravila ništa ,Pittsburgh je vodio 3:0, kicker Jeff Reed je realizovao field goal. Steelersi odlično otvaraju drugu dionicu, Gary Russell je utrčao u end zonu Arizone za 10:0. Cardinalsi su se uspjeli na vrijeme probuditi. Kurt Warner pronalazi TE-a Bena Patricka nakon čega je utakmica opet bila na početku.

U finišu prvog poluvremena prvo je Carlos Dansby presjekao jedno dodavanje Roethlisbergera, ali se Steelers ne daju smesti. James Harrison obrambeni igrač godine, presjeca jedno dodavanje na samoj crti end zone i nakon pretrčanih 100 yardi donosi prednost Pittsburghu. Ovo presječeno dodavanje bilo je najduće u istoriji Super Bowla.

U nastavku utakmice je Jeff Reed zabio field goal usmjerivši utakmicu u željenom pravcu. Međutim da tim se nisu slagali Cardinalsi koji su poludjeli. Larry Fitzgerald je složio dva touchdowna, a na ruku Arizoni je išla i kazna koji su zbog prekršaja zaradili Steelersi.

2:37 prije kraja utakmic, Arizona je vodila 23:20, prije nego što je stigla gore opisana sama završnica utakmice. Arizona ima za čime žaliti, Kurt Warner je imao 377 osvojenih yardi, uz 3 TD dodavanja.Ben Roethlisberger je osvojio 256 yardi uz tek jedan TD.

Santonio Holmes je utakmicu zaključio sa 131 osvojenim yardom uz 1 TD. Arizoni nije pomoglo ni 127 yardi uz 2 TD Larryja Fitzgeralda. ''Coach''Pittsburgha Mike Tomlin, postao je najmlađi trener koji je osvojio Super Bowl 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije