STK "Mladost" protiv Vogošće i Aladže želi maksimalan učinak
Zeničani su i ove sezone uz STK Mostar najbolja ekipa u ligi

Premijer liga u stonom tenisu

STK "Mladost" protiv Vogošće i Aladže želi maksimalan učinak

D. Kurbegović

Drugi dio sezone u Premijer stonoteniskoj ligi BIH zenička Mladost otvorila je pobjedom. U gostima su bili bolji od Kreke sa 4:1. Ovom pobjedom zenički ligaš ostao je u vrhu tabele i u borbi za najviši plasman. Već narednog vikenda očekuju ih dva veoma važna meča. 

Derbi 11. kola igraju u petak na domaćem parketu s drugoplasiranom Vogošćom.

„Odlično smo se spremili za ovaj meč. Bit ćemo kompletni u derbi susretu s Vogošćom. Iako igramo u skučenom prostoru sale Osnovne škole Vladimir Nazor, očekujem podršku i naše publike i povoljan rezultat”, izjavio je trener i igrač zeničke Mladosti, Mirza Dizdarević.

Za Vogošću igraju dva veoma kvalitetna igrača, Armin Aličić, inače bivši član Mladosti i Srđan Miličević. U dva protekla duela Vogošća je upisala dvije maksimalne pobjede sa 4:0 protiv Željezničara i Bosne i druga je na tabeli s 18 bodova.

Mladost će u naredna dva meča nastupiti u sastavu: Mirza Dizdarević, Edin Konjić, Kenan Zahirović i Adin Šečibović.

Derbi 11. kola Premijer stonoteniske lige BIH, Mladost-Vogošća igra se sutra 8. februara od 19 sati. Susret 12. kola sa Aladžom, Zeničani će odigrati u nedjelju 10. februara od 10 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi