Gradi se još jedna moderna dvorana u BiH: "Muzej pod otvorenim nebom" dobit će sportsku ljepoticu
FOTO: Grad Stolac

Završetak radova se očekuje početkom 2024. godine

Gradi se još jedna moderna dvorana u BiH: "Muzej pod otvorenim nebom" dobit će sportsku ljepoticu

H. Zilić

Bosna i Hercegovina posljednjih godina sve više ulaže u sportsku infrastrukturu, to se posebno odnosi na dvorane, a skoro svaki grad ima realizovano ili planira realizovati slične projekte koji su značajni za razvoj sporta kao jednog od najvećih ambasadora sredine.

Nove moderne dvorane će biti i velika prilika da se dosta mladih još više približe sportu, a još jedan grad u našoj zemlji ide tim putem.

Na samom jugu naše zemlje počela je izgradnja moderne dvorane dimenzija 60 x 53,95 – 56,57 m. Kapacitet će biti oko 1.000 sjedećih mjesta.

Dvorana se gradi u Stocu hercegovačkom gradu kojeg zovu i "muzej pod otvorenim nebom" zbog svoje jake kulture, historije, ali i raskršća civilizacija.

Stolac je godinama mučio muku sa sportskom dvoranom, posebno sportkski kolektivi u ovom malom gradu.

Tako je recimo OŽRK Iskra Stolac svoje utakmice igrao u Berkovićima. Dakle rukometašice Iskre su se takmičile u Prvoj ligi FBiH, a utakmice igrale u RS što je svakako bila još jedna zanimljiva priča jedinstvena za našu državu.

Uskoro neće biti više tih problema i stolački sportski kolektivi imat će svoj dom.

Dvorana će biti isključio za potrebe dvoranskih sportova kao što su rukomet, koašrka, odbojka, futsal što bi svakako moglo i stolačke klubove staviti na ozbiljniju marginu bh. sporta.

Također u sklopu dvorane će biti toalet, tehnička soba, prostor za osiguranje zgrade, a bit će uređen i okolni prostor oko dvorane.

Projekat iznosi oko pet miliona KM u proračunu Općine Stolac, a dvorana se nalazi u sklopu naselja Vidovo polje blizu izlaza na novi magistralni put prema Neumu. Završetak radova planiran je početkom 2024. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti