Stonoteniseri Mladosti i Mostara u finalu prvenstva BiH
Zeničani nakon velike borbe u Vogošći trasirali put ka finalu doigravanja za prvaka BiH.

Doigravanje za prvaka

Stonoteniseri Mladosti i Mostara u finalu prvenstva BiH

D. Kurbegović

Danas je u Vogošći odigran treći meč, odnosno majstorica polufinala play-offa za prvaka BiH u stonom tenisu. STK "Mladost" iz Zenice gostovao je kod STK "Vogošća", te nakon velike borbe slavio pobjedu u mečevima 4:3, odnosno 2:1 u ukupnim pobjedama plasiravši se u finale prvenstva BiH.

Nakon više od tri sata velike borbe, finale je odlučeno u duelu Šeta - Zahirović 1:3, što je bio četvrti meč dobijen za Zeničane i na kraju ukupna pobjeda.

Plasman u finale prvenstva je drugo u posljednjih 20 godina za ekipu iz Zenice, što je svakako veliki uspjeh za ovaj tim. U finalu će Mladost igrati protiv STK "Mostar", koji je aktuelni prvak i osvajać Kupa BiH.

Mostarci su u polufinalu bez većih problema u dva susreta sa po 4:1 i ukupnih 2:0 eliminisali ekipu "Aladže" iz Sarajeva.

Finalni mečevi počinju 2. juna, a prvi meč je na programu u Mostaru, naravno u slučaju neriješenog ishoda nakon dva meča, prednost domaćeg terena u majstorici će imati Mostar, koji je ove, kao i prošle sezone, neprikosnoven u stonom tenisu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi